Ontwerpbestemmingsplan Markgraven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat voor de woonwijk Markgraven een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het gebied is gelegen ten oosten van de waterlopen Markgraven en Loolee, ten westen van het Lateraalkanaal en ten noorden van het Kanaal Almelo-Nordhorn. De Ootmarsumsestraat vormt de noordgrens en de Frits ten Brinkstraat en Landweer vormen de oostgrens. Ook zijn een gedeelte van de Gebroeders van Doorenstraat en Hedeveld binnen het plangebied gelegen.

In het bestemmingsplan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen de wijk. Het nieuwe bestemmingsplan ‘Markgraven’ is een actualisatie en heeft een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd wordt.

Het ontwerpbestemmingsplan Markgraven en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 april 2011 tot en met 24 mei 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag); met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met mevr. C. Pot van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer, via (0546) 54 1111.

Naar boven