Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Heereland Praxislocatie en aanverwante gecoördineerde ontwerpbesluiten

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken volgens artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 15 april 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Heereland Praxislocatie inclusief de aanverwante gecoördineerde ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit bouw en de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage liggen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel de herontwikkeling van de voormalige Praxislocatie aan de Boterpolderlaan te Raamsdonksveer met 19 grondgebonden woningen juridisch-planologisch mogelijk te maken. Het plan is een uitwerking van het Masterplan Dongeburgh uit 2000 en het beeldkwaliteitplan Dongeburgh uit 2002.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat de gronden die gelegen zijn tussen de Boterpolderlaan, Paulus Potterstraat, de Johannes Vermeerstraat en de bestaande woonbebouwing aan de Paulus Potterstraat en de Johannes Vermeerstraat in Raamsdonksveer.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 31 maart 2011 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan Heereland-Praxislocatie en voor de aanverwante besluiten die nodig zijn voor de realisatie van de in het plangebied geplande 19 grondgebonden woningen. De volgende besluiten zullen worden mee gecoördineerd:

  • omgevingsvergunning voor de activiteit bouw;

  • beschikking hogere waarden Wet geluidhinder.

De besluiten doorlopen gezamenlijk de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie.

De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning en voor de beschikking hogere waarden Wet geluidhinder.

Communicatie

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken, de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp beschikking hogere waarden Wet geluidhinder met ingang van vrijdag 15 april 2011 tot en met donderdag 26 mei 2011 gedurende zes weken inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl → inwoner → actueel → bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens bovengenoemde termijn kan iedereen zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken, de ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit bouw en de ontwerpbeschikking hogere waarden Wet geluidhinder schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten kunt u richten aan:

Het college van Burgemeester en Wethouders van Geertruidenberg

Postbus 10.001

4940 GA Raamsdonksveer

Het college van burgemeester en wethouders zal de schriftelijke zienswijzen, die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan, ter behandeling doorzenden aan de raad van Geertruidenberg.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Anneke den Tenter, Tel. 0162 579 593 van het Cluster Ruimtelijke Ontwikkeling of met Stefan Pieper, Tel. 0162 579 623 van het Cluster Vergunningverlening en Toezicht.

Informatieavond

De gemeente houdt een informatieavond op woensdag 27 april 2011, aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer. Daar kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien en kunt u vragen stellen aan de gemeente.

Belangstellingsregistratie

Om een indicatie te krijgen van de opkomst voor de informatieavond wordt eenieder, die deze bijeenkomst wenst bij te wonen, verzocht dit telefonisch door de geven, tel. 0162-579579.

Naar boven