Bestemmingsplan Jan Wolfspad/Putwei gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van donderdag 3 maart 2011 Jan Wolfspad/Putwei gewijzigd heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit eerder ter inzage lag enkele beperkte wijzigingen aangebracht in de regels.

Wijziging regels

Aan artikel 3 ‘Wonen’ wordt toegevoegd dat ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding woning uitgesloten’ geen nieuwe woningen mogen worden gebouwd. Ten tweede wordt aan artikel 3 toegevoegd dat via een wijzigingsbevoegdheid de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding woning uitgesloten’ van de verbeelding kan worden verwijderd, indien sprake is van een goed woon- en leefklimaat. Tot slot is de afstand tot de zijdelingse perceelsgrens beperkt tot maximaal 1,5 meter. De afstand tot de zijdelingse perceelsgrens is daarbij beperkt tot vrijstaande hoofdgebouwen en twee aaneengebouwde woningen en geldt niet bij aaneengebouwde woningen.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt aan de noordwestzijde van de kern Hilvarenbeek in de wijk Loosche Akkers. Het plangebied is gelegen tussen de Lange Akker (noordzijde), Roggeakker (oostzijde), Jan Wolfspad (zuidzijde) en de Putwei (westzijde).

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 17 starterswoningen mogelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web- roo/?planidn=NL.IMRO.0798.BPJWolfspadPutwei-VG01.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 15 april tot vrijdag 27 mei 2011 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl).

Beroep instellen

Tijdens deze periode kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Een beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit en daarmee het bestemmingsplan. Ingeval van spoedeisend belang, kunnen degenen die beroep hebben ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) indienen. In dat geval treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Hilvarenbeek, donderdag 14 april 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

R.F.I. Palmen,

burgemeester,

M.J. Horeman,

secretaris.

Naar boven