Ontwerpbestemmingsplan ‘Plaspoelpolder’

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, van 12 april 2011 tot en met 23 mei 2011 voor eenieder ter inzage liggen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Plaspoelpolder’;

  • Het bij dit ontwerpbestemmingsplan behorende ontwerpexploitatieplan ‘Plaspoelpolder’.

Het plangebied ‘Plaspoelpolder’ wordt globaal begrensd door de Sir Winston Churchilllaan, de Burgemeester Elsenlaan en de Handelskade in het noorden, de haven en het Rijn-Schiekanaal (De Vliet) in het oosten, de rijksweg A 4 in het zuiden en de spoorlijn Delft-Rijswijk in het westen.

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan voorzien enerzijds in het actualiseren van de geldende regelingen en anderzijds in het uitbreiden van de in het gebied toe te laten functies (o.a. op het gebied van dienstverlening, onderwijs, hotels en horeca).

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling liggen gedurende de bovengenoeme termijn van zes weken ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en daarnaast op donderdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van tervisieligging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze insturen omtrent het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze moet worden ingediend bij de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de ter inzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer (070) 326 1132.

Omtrent het ontwerpexploitatieplan kunnen eveneens zienswijzen worden ingediend, alleen zijn uitsluitend belanghebbenden daartoe bevoegd. De indiening dient eveneens plaats te vinden bij de gemeenteraad, op de wijze als hiervoor beschreven.

Rijswijk, 7 april 2011

Burgemeester en Wethouders,

G.W. v.d. Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven