Bestemmingsplan Uitbreiding woonwagencentrum Bobeldijkerweg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 15 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding woonwagencentrum Bobeldijkerweg’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een uitbreiding in noordelijke richting van het bestaande woonwagencentrum. Binnen het plangebied wordt ruimte geboden voor het realiseren van 22 woonwagens en/of woningen.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders op 10 maart 2011 besloten tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidsbelasting op de gevels van de toekomstige woonbebouwing. Het gaat hierbij om wegverkeerslawaai vanwege de rijksweg A7.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder liggen met de daarbij bijbehorende stukken van 14 april tot en met 25 mei 2011 voor eenieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.hoorn.nl.

Indienen beroepsschrift

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder een zienswijze in te dienen, kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging tegen ieder van deze twee besluiten een afzonderlijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Binnen de beroepstermijn kan degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Hoorn, 13 april 2011

Naar boven