Ontwerpbestemmingsplan Boelenslaan ter inzage

Wij maken bekend dat vanaf 13 april tot en met 24 mei 2011 het ontwerpbestemmingsplan Boelenslaan ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien via onze website www.achtkarspelen.nl (Informatie over → Leefomgeving en wonen → Ruimtelijke plannen)

Bestemmingsplan Boelenslaan

Het bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor het hele dorp Boelenslaan. Op dit moment gelden er een aantal bestemmingsplannen voor het dorp die grotendeels verouderd zijn. Het bestemmingsplan Boelenslaan biedt ruimtelijke kaders en sturingsmogelijkheden om de kwaliteit van het dorp te behouden en waar nodig te versterken. In het plan worden met name de bestaande functies vastgelegd (conserveren).

Het grootste deel van het gebied heeft een woonfunctie en heeft in het plan de bestemming Wonen gekregen. Uitgangspunt is dat de woonfunctie de primaire functie dient te blijven. In de bestemming Wonen wordt de mogelijkheid geboden voor een aan-huis-verbonden beroep of bedrijf. Een tweetal zones in Boelenslaan zijn als zogenaamd aanloopgebied aangeduid. Het gaat om het gebied ten zuiden van de kruising Spekloane-Boelenswei en het gebied ten noorden van de kruising Zijlstrastrjitte-Boelenswei. Deze zones hebben de bestemming Gemengd gekregen, waarbinnen naast de woonfunctie de nieuwvestiging van kleinschalige bedrijvigheid, dienstverlening e.d. mogelijk wordt gemaakt. Nieuwe detailhandel wordt mogelijk gemaakt in het centrumgebied dat is gelegen aan het deel van de Boelenswei midden in het dorp. Daarnaast zijn percelen met een bijzondere functie (bijvoorbeeld een school, kerk, sportterrein of bedrijf) als zodanig bestemd.

In het plan is een kleine uitbreiding van het dorp (vijf woningen) aansluitend aan de jongste nieuwbouw (De Wyk) en een ontsluiting van deze wijk opgenomen. Daarnaast is een regeling opgenomen waarmee in de toekomst een uitbreiding van het dorp mogelijk gemaakt zou kunnen worden.

Zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn kunt u uw zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar maken. Dit kan per brief, e-mail of mondeling (op afspraak). Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivatie.

Brief: Een zienswijze per brief kunt u kunt sturen naar de gemeenteraad van Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail kunt u mailen naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij u om voor 4 mei 2011 een afspraak te maken.

Als u een zienswijze indient kunt u er voor kiezen uw zienswijze nader toe te lichten in een hoorcommissie. Deze hoorcommissie bestaat uit leden van de gemeenteraad. Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken kunt u dit bij uw zienswijze aangeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk (tel. 0511-548230) van de afdeling Ruimte.

Buitenpost, 12 april 2011

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der, Sluis

secretaris.

Naar boven