Ontwerpbestemmingsplan Cothen

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Cothen met ingang van donderdag 7 april gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het plan in te zien via de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0352.bpcotcothen-on01.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van Cothen.

Het bedrijventerrein van Cothen valt buiten de kaders van het bestemmingsplan.

Hiervoor wordt een apart bestemmingsplan opgesteld. Ook voor de woningbouwlocaties Kerkdwarsweg, De Kamp en Stookerterrein worden aparte bestemmingsplannen opgesteld. Deze locaties zijn daarom niet opgenomen in het bestemmingsplan Cothen.

De belangrijkste bestemmingen in het bestemmingsplan hebben betrekking op de woonfunctie, de detailhandelsfunctie, de maatschappelijke functies en de bedrijven. De regelgeving van deze functies bouwt voort op de geldende regelgeving, maar speelt ook in op veranderingen in de maatschappij en milieuaspecten. De gemeente Wijk bij Duurstede streeft ernaar om bestemmingsplannen te maken, die waar mogelijk flexibel zijn, zodat de inwoners meer ruimte krijgen voor nieuwe initiatieven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder, schriftelijk of mondeling, een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Zwaan van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0343-595595. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven