Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, Sint Anthonis, parkeerplaats Toeristische Poort De Heksenboom’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Met ingang van maandag 11 april 2011 ligt gedurende een termijn van zes weken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor eenieder ter inzage het besluit van de gemeenteraad van 14 maart 2011 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Sint Anthonis, parkeerplaats Toeristische Poort De Heksenboom’.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om de gronden aan de Bosweg tegenover Vakantiepark De Ullingse Bergen te Sint Anthonis in te richten en te gebruiken als parkeerplaats.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • de mogelijkheid om een uitkijktoren te realiseren komt te vervallen,

  • er slechts één ontsluiting van het parkeerterrein mogelijk wordt gemaakt

  • de maximale hoogte van de lichtmasten wordt bepaald op 3.00 meter.

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening mag het besluit tot gewijzigde vaststelling pas 6 weken na vaststelling bekend gemaakt worden. Bij brief van 26 mei 2009 heeft de minister van VROM echter de mogelijkheid geboden om een verzoek tot eerdere bekendmaking in te dienen bij de VROM-Inspectie en Gedeputeerde Staten. Hierom is verzocht en de VROM-Inspectie en Gedeputeerde Staten hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen eerdere bekendmaking van het besluit tot vaststelling.

Tegen het besluit van de raad kan met ingang van 11 april 2011 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht en

  • door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht.

Tegen de wijziging die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 6 april 2011

Naar boven