Bestemmingsplan ‘Ceresdorp Dideldom’ en Ontwerp-omgevingvergunning ‘Stadskanaal Kern’

Bestemmingsplan ‘Ceresdorp Dideldom - Schoolkade 63 e.o.’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2011 het bestemmingsplan ‘Ceresdorp Dideldom - Schoolkade 63 e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om voor het perceel Schoolkade 63 en omliggende percelen de planologische mogelijkheden van voor het nu geldende bestemmingsplan te herstellen.

Wat is er gewijzigd?

  • Het bestemmingsvlak ten oosten van Schoolkade 61 wordt richting Schoolkade verlegd, zodat deze in het verlengde van de bestemmingsgrens ten oosten en westen van Schoolkade 64 komt te liggen.

  • Artikel 4.2.1 sub e: ‘de afstand van de voorgevel van een bedrijfswoning tot de weg dient ten hoogste 15,00 m te bedragen’ wordt vervangen door ‘de afstand van de voorgevel van een bedrijfswoning tot de weg dient ten hoogste 25,00 m te bedragen’.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan ligt vanaf 7 april tot en met 18 mei 2011 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.stadskanaal.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

U wilt reageren?

Degene die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan tot en met 18 mei 2011 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de AbRS een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Ontwerp-omgevingvergunning ‘Stadskanaal Kern - Scouting’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit ‘bouwen’ en voor de activiteit ‘gebruik van gronden in strijd met het bestemmingsplan’ voor de bouw van een scoutinggebouw aan de Dwarsweg op het grasveld nabij de Rode loper in Stadskanaal.

Waar kunt u het ontwerp inzien?

De ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 april tot en met 18 mei 2011 voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. U kunt de ontwerp-omgevingsvergunning ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.stadskanaal.nl.

U wilt reageren?

U kunt tot en met 18 mei 2011 uw zienswijze kenbaar maken. Dit kunt u schriftelijk doen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. U kunt dit ook mondeling doen door te bellen voor een afspraak naar (0599) 631 436.

Naar boven