Vaststelling bestemmingsplan Stadhouderskade 92 en 99

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam maakt op grond van artikel 3.8 leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 30 maart 2011 heeft besloten het bestemmingsplan Stadhouderskade 92 en 99 ongewijzigd vast te stellen.

Door de vaststelling van bestemmingsplan Stadhouderskade 92 en 99 wordt de omzetting van de huidige niet-woonfuncties naar een woonfunctie mogelijk gemaakt, onder de voorwaarde dat er een dove gevel aan de straatzijde wordt gerealiseerd. Deze omzetting was in het vigerende bestemmingsplan uitgesloten omdat er geen hogere grenswaarden dan de voorkeurswaarden (als gesteld in de Wet geluidhinder) voor vastgesteld konden worden. Met een dove gevel aan de straatzijde is de gewenste omzetting wel mogelijk, zonder dat hogere grenswaarden worden vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit ligt van 11 april 2011 tot en met 22 mei 2011 voor eenieder ter inzage bij de informatiecentra op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan 923 en Burgerweeshuispad 301, geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Bovendien is de informatiebalie van ons kantoor aan de Burgerweeshuispad 301 op maandagavond tot 19.30 uur geopend en de informatiebalie van ons kantoor aan de President Kennedylaan 923 op woensdagavond tot 19.30 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens bekeken worden via onze internetsite www.zuid.amsterdam.nl, onder wonen en leefomgeving, wonen, bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Instellen beroep

Tegen het besluit kan gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, danwel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te hebben gemaakt;

  • door eenieder als het gaat om wijzigingen die de stadsdeelraad heeft aangebracht in het vastgesteld plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op de website van genoemde Afdeling: www.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 23 mei 2011. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Amsterdam, 7 april 2011

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid,

H.J.M. Wink,

stadsdeelsecretaris.

P.P.J. Slettenhaar,

stadsdeelvoorzitter.

Naar boven