Milieueffectrapportage (m.e.r.) Badhoevedorp Lijnden Oost (artikel 7.9 Wet milieubeheer)

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend, dat zij de procedure van een milieueffectrapportage starten voor de stedelijke ontwikkeling in Badhoevedorp en Lijnden Oost in het kader van een nieuw op te stellen bestemmingsplan.

Procedure m.e.r.

Daar er voor een drietal elementen uit het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordeling nodig is en gezien de schaal van het project, heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten de uitgebreide procedure van een milieueffectrapportage te doorlopen. Daarin komen mogelijke milieueffecten aan de orde, die gebruikt worden , voor een goede besluitvorming. In het document ‘notitie reikwijdte en detailniveau’ (NRD) Badhoevedorp Lijnden Oost staat informatie over het project. Er wordt ook advies gevraagd over de reikwijdte en het detailniveau van de voorgenomen activiteit.

Als het milieueffectrapport (MER) is afgerond, wordt mede op basis daarvan het ontwerpbestemmingplan opgesteld. Dit ontwerpbestemmingsplan zal samen met het MER ter inzage worden gelegd. Dit wordt te zijner tijd aangekondigd.

Inzien

De NRD ligt ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp.

Inzien kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. In het raadhuis zijn de stukken op afspraak dagelijks ook in te zien van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852 of via www.haarlemmermeer.nl. De NRD is ook in te zien op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl/ruimtelijkeordening).

De terinzageligging begint op de dag na de datum van deze bekendmaking en duurt zes weken.

Inspraak

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een ieder een inspraakreactie zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders, cluster Projecten, t.a.v. de heer N. Lamme, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp (metvermelding van: inspraakreactie NRD Badhoevedorp Lijnden Oost).

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp.

U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet door de gemeente Haarlemmermeer bekend te laten maken.

Hoofddorp, 7 april 2011

Naar boven