Ontwerpherziening exploitatieplan locatie Wiener

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp voor de herziening van het exploitatieplan locatie Wiener van 8 april tot en met 19 mei 2011 op schrift ter inzage ligt bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1.

Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het ontwerp van de herziening van het exploitatieplan is eveneens digitaal beschikbaar via www.centrum.amsterdam.nl (onder ‘publicaties’, ‘kennisgevingen’).

Deze herziening is noodzakelijk omdat structurele onderdelen uit het exploitatieplan in de herziening zijn aangepast aan gewijzigde omstandigheden en vanwege ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Het exploitatieplan vormt de juridische basis om de door het stadsdeel gemaakte en te maken kosten in het kader van de ontwikkeling van de locatie Wiener te verhalen op de eigenaar van de in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het kostenverhaal via het exploitatieplan vindt plaats op het moment dat een omgevingsvergunning wordt verleend voor bouwwerkzaamheden binnen het exploitatiegebied. De exploitatieopzet beschrijft de kosten en opbrengsten in het plan en op welke wijze de kosten toegerekend worden aan de eigenaar. In dit verband omschrijft het exploitatieplan welke werken en werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd in het kader van het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte.

Het stadsdeel maakt bij dit exploitatieplan gebruik van de mogelijkheid om eisen te stellen aan (de uitvoering van) het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. Ook omvat het regels over woningbouwcategorieën.

Het gebied waar het ontwerp van de herziening van het exploitatieplan betrekking op heeft wordt globaal begrensd door de Oostenburgervoorstraat, het fietspad langs de Oostenburgerdwarsstraat, de Wittenburgervaart en de perceelsgrens van een aantal percelen aan de Oostenburgergracht.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum. Een schriftelijke zienswijze richt u aan stadsdeel Centrum, sector Bouwen en Wonen, afdeling Projecten, t.a.v. mevrouw L. Douma, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 552 4754. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch of per e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 7 april 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven