Bekendmaking ontheffing doden van overzomerende grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen

Flora- en faunawet

Overzomerende grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen hebben in 2010 belangrijke schade aan gewassen in de provincie Overijssel veroorzaakt. Deze schade vond plaats in Noordwest-Overijssel, het IJsselgebied en het Vecht- en Reggegebied.

Ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen in deze gebieden, heeft de Faunabeheereenheid van Overijssel aan Gedeputeerde Staten van Overijssel een ontheffing (ex artikel 68 Flora- en faunawet) gevraagd, voor het verjagen met behulp van ondersteunend afschot van overzomerende grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen .

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 29 maart 2011, op grond van artikel 68 van de Flora- en faunawet, het volgende besloten:

  • een ontheffing te verlenen aan de Faunabeheereenheid Overijssel voor het doden van overzomerende grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen met gebruikmaking van het geweer;

  • in 17 wildbeheereenheidgebieden in Overijssel;

  • van 1 april 2011 tot 1 oktober 2011, en vervolgens ieder jaar in deze periode tot en met 21 september 2014.

De ontheffing voor het doden van overzomerende grauwe ganzen, kolganzen en brandganzen is verleend vanwege het wettelijke belang: ‘de voorkoming van belangrijke schade aan gewassen’.

Mogelijkheid van inzien

Het besluit ligt tot 12 mei 2011 ter inzage op werkdagen van 9.00–17.00 uur bij provincie Overijssel. U kunt het besluit inzien in het provinciehuis te Zwolle, Luttenbergstraat 2. De tekst van het besluit is ook te vinden op de website van de provincie Overijssel, http://provincie.overijssel.nl/kennisgevingen.

Mogelijkheid van bezwaar

Belanghebbenden kunnen bij Gedeputeerde Staten bezwaar maken tegen het besluit vóór 12 mei 2011. Meer informatie hierover, en over de mogelijkheden in verband met spoedeisendheid, is vermeld aan het slot van het besluit zelf. Via de website van provincie Overijssel, www.overijssel.nl, kunt u desgewenst een digitaal bezwaarschrift invullen.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het team EMTV (telefoon 038 499 76 00).

Naar boven