Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Landgoed Dennendonck’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 23 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Landgoed Dennendonck’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0402.01bp02dennendonck-va01 met bijbehorende bestanden en volledige papieren verbeelding, ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Landgoed Dennendonck voorziet in de mogelijkheid tot realisatie van één landhuis. Een bestaande woning en een aantal bijgebouwen op het perceel blijven behouden.

Om medewerking te kunnen verlenen aan dit voornemen worden verschillende oude bouwvallige opstallen (waaronder een woning (nr. 40), bewoonde treinwagons en andere bijgebouwen) gesloopt en worden de betreffende percelen (gedeeltelijk) teruggegeven aan de natuur.

Besluit ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 8 april 2011 tot en met donderdag 19 mei 2011 ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.01bp02dennendonck. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Als u klikt op ‘Nieuws’ (linker kolom) en dan op ‘Bestemmingsplannen op internet’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplan Landgoed Dennendonck’, kunt u de bestanden van het bestemmingsplan raadplegen.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan, gedurende de ter inzage termijn, beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven