Bestemmingsplan ‘Bouverijen-Woonakker, Heistraat ong.’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de raad op 17 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Bouverijen-Woonakker, Heistraat ong.’ (NL.IMRO.0758.BP2010048003-0301)heeft vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in de vestiging van een orthopedisch bedrijf, winkel en bedrijfswoning aan de Heistraat en Oosterhoutseweg ten noorden van Teteringen. Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat de percelen die kadastraal bekend zijn onder Teteringen, sectie A, nummers 836, 837, 895 en 896 (allen gedeeltelijk).

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op onderdelen aangepast. Deze aanpassing zijn echter van dien aard dat het provinciaal belang niet geraakt wordt. De wijzigingen zijn in het raadsbesluit vastgelegd.

Wet geluidhinder

Het besluit tot het vaststellen van hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op basis van de Wet geluidhinder ligt ter inzage; dit besluit is genomen ten behoeve van het voorliggende bestemmingsplan 'Bouverijen-Woonakker, Heistraat ong.' Binnen het nieuwe bestemmingsplan wordt een bedrijfswoning toegestaan, deze woning wordt in de Wet geluidhinder aan gemerkt als een geluidsgevoelige bestemming. Er is akoestisch onderzoek uitgevoerd en uit dit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden ten gevolge van de geluidbelasting van de Oosterhoutseweg. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor hogere waarden vastgesteld.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot het vaststellen van hogere waarde en het bijbehorende akoestisch onderzoek liggen van 7 april tot en met 18 mei 2011 ter inzage.

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan, het besluit tot het vaststellen van hogere waarde en het akoestisch onderzoek zijn te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’ → ’Ruimtelijke Plannen’ → ‘Bestemmingsplannen ter inzage’. Tevens liggen deze stukken gedurende bovengenoemde periodeter inzage bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor Breda, Claudius Prinsenlaan 10 en in het de Bibliotheek ’t Web, Scheperij 13 te Teteringen.

Beroep

Binnen bovengenoemde terinzagetermijn is het instellen van beroep mogelijk voor belanghebbenden. U kunt uw beroep schriftelijk indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Tevens kunt u tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van vernoemde Afdeling bestuursrechtspraak.

Breda, 6 april 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek,

secretaris.

Naar boven