Wijzigingsplan ‘Buitengebied, herziening Mark ongenummerd’, bestemmingsplan Buitengebied, eerste herziening (vastgesteld)

Met ingang van 8 april 2011 ligt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bij het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611) voor zes weken ter inzage het op 29 maart 2011 ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘de Mark ongenummerd’, bestemmingsplan Buitengebied, eerste herziening.

Tegelijkertijd met het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan heeft het college het besluit hogere grenswaarde verkeerslawaai en railverkeerslawaai ongewijzigd vastgesteld. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde zijn geen zienswijzen ingediend.

Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30–12.30 uur en op dinsdag en donderdag tussen 12:30 en 19:00 uur (alleen op afspraak). De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl→projecten→Meteren→wijzigingsplan De Mark ongenummerd.

Toelichting

Het verzoek voorziet in de realisatie van een nieuw agrarisch bouwperceel ten behoeve van een fruitteeltbedrijf met een oppervlakte van 1 hectare. Binnen de grenzen van het bouwperceel wenst men bedrijfsbebouwing alsmede een bedrijfswoning met bijgebouw op te richten.

Reageren

Gedurende de terinzagelegging van de planstukken t/m 19 mei 2011 kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van B en W hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het wijzigingsbestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven