Ontwerpbestemmingsplan ‘Kerklaan 31−33 e.o te Noord-Scharwoude’ en ‘Zorgcentrum Horizon, Voorburggracht 25 in Broek op Langedijk’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 7 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het:

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Kerklaan 31−33 e.o. te Noord-Scharwoude’;

  • ontwerpbestemmingsplan ‘Zorgcentrum Horizon, Voorburggracht 25 in Broek op Langedijk’.

De plannen met bijbehorende stukken liggen tijdens openingsuren in de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude ter inzage. Tevens ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude, het Behouden Huys Oudkarspel, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (leven in Langedijk – bouwen – bestemmingsplannen) of www.ruimtelijkeplannen.nl .

‘Kerklaan 31–33 e.o. te Noord-Scharwoude’

In dit bestemmingsplan wordt woningbouw mogelijk gemaakt. Deze bestaat uit verschillende woningen en appartementengebouwen. In het plan is de bouw van 10 rijenwoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 33 appartementen in twee appartementengebouwen voorzien. Door middel van onderhavig bestemmingsplan wordt de bouw van de woningen en appartementengebouwen planologisch mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Uitbreidingsplan in onderdelen van de gemeente Langedijk van Noord-en Zuid-Scharwoude, zoals dat op 17 juli 1962 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld en is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 9 oktober 1962.

‘Zorgcentrum Horizon, Voorburggracht 25 in Broek op Langedijk’

In dit bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt dat ten oosten van het huidige zorgcentrum, 18 zorgwoningen worden gebouwd in twee woongebouwen. Het zorgcentrum wil de ouderen, die in de zorgwoningen wonen, zogenoemde extramurale zorg bieden. De keuze voor de plaats van de zorgwoningen hangt samen met de bestaande vestigingsplaats van het zorgcentrum. De uitbreiding van het zorgcentrum is alleen goed mogelijk als deze in de directe omgeving van het zorgcentrum plaatsvindt.

Het bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Mayersloot 1987, zoals dat op 24 november 1987 door de gemeenteraad is vastgesteld en is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 5 juli 1988.

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze dient u vóór het einde van de ter inzage termijn contact op te nemen met de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 6 april 2011

Burgemeester en wethouders van Langedijk.

Naar boven