Bestemmingsplan Heerenveen – Westindische buurt, vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 28 maart 2011 het bestemmingsplan Heerenveen – Westindische buurt, heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft globaal betrekking op gronden tussen de Bonairestraat en de Sint Maartenstraat in de wijk Heerenveen-Midden. Het bestemmingsplan ziet op de sloop van bestaande woningen en de bouw van nieuwe woningen (herstructurering). De onderlinge situering en de vormgeving van woningen verandert en ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Het aantal woningen daalt van 40 naar 36.

Ter inzage

Het (digitale) bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 8 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het digitale bestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0074.BPNWestIndischeHV-VG01.

Daarnaast is een afdruk van het digitale bestemmingsplan in te zien tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep instellen

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven