Verleende omgevingsvergunning tijdelijk parkeerterrein Floriade 2012

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat een omgevingvergunning is verleend voor een tijdelijk parkeerterrein voor de Floriade. Het betreft een tijdelijke omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 2 en 2.23 Wabo.

Het parkeerterrein wordt gesitueerd ten noordwesten van het floriadeterrein, direct aan de Greenportlane en direct ten westen van de hoogspanningslijn (ter hoogte van de Berkterhei).

Het parkeerterrein, dat voorziet in circa 6.000 parkeerplaatsen met een shuttlebusservice naar het floriadeterrein, zal uitsluitend dienst gaan doen voor de Floriade (april t/m oktober 2012). In verband met de ontmanteling van de Floriade loopt de geldigheidsduur van de omgevingsvergunning door tot en met december 2012. De ontsluiting van het parkeerterrein vindt plaats via de Greenportlane.

De ontwerpomgevingsvergunning heeft in het kader van de uitgebreide voorbereidingsprocedure vanaf 10 februari t/m 23 maart 2011 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze zijn de bijbehorende stukken (inrichtingstekening, onderbouwing met bijlagen) enigszins gewijzigd in relatie tot de brandstofleidingen in/nabij het plangebied.

De verleende omgevingsvergunning ligt met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 7 april 2011 gedurende de beroepstermijn (tot en met 18 mei 2011) ter inzage in de Stadswinkel Venlo (receptie/centrale balie) aan de Prinsessesingel 30 te (5911 HT) Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. De omgevingsvergunning met de hierbij behorende stukken kan eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.venlo.nl.

Belanghebbenden die over de ontwerpomgevingsvergunning tijdig een zienswijze hebben ingediend alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, kunnen vanaf de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, gedurende zes weken beroep instellen bij de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond. Tevens kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De omgevingsvergunning treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan.

Venlo, 6 april 2011

Naar boven