Ontwerpbesluit uitgebreide procedure Dorpsweg 119 Schellinghout ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken bekend dat de volgende documenten vanaf 7 april 2011, zes weken ter inzage liggen bij het omgevingsloket van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel: het ontwerpbesluit, de ontwerpruimtelijkeonderbouwing en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen van de raad voor het bouwen van een ligboxenstal op het perceel Dorpsweg 119 in Schellinkhout.

Inhoud

De aanvrager wenst zijn nieuwe stal voor een deel te bouwen op gronden die daar niet voor bestemd zijn. Het college is ondanks de strijdigheid met het bestemmingsplan voornemens medewerking te verlenen.

De aanvraag

De aanvraag omgevingsvergunning voldoet aan de indieningsvereisten in de ‘Regeling omgevingsrecht (Mor)’. De aanvraag voldoet ook aan het Bouwbesluit en de Bouwverordening Drechterland. Voor het bouwen is geen vergunning ingevolge de Monumentenwet 1988 of een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening vereist.

Op 12 augustus 2010 heeft de welstandscommissie ons geadviseerd akkoord te gaan met het bouwplan.

Uitgebreide procedure

Op 28 maart 2011 heeft de raad van de gemeente Drechterland in het kader van de uitgebreide procedure een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven voor dit project. Zij hebben tevens besloten dat, wanneer geen zienswijzen worden ontvangen, de ontwerpverklaring aangemerkt zal worden als definitieve verklaring van geen bedenkingen.

Zienwijzen

Zienswijzen kunnen door eenieder mondeling of schriftelijk naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Projecten van de gemeente Drechterland, T: 0228-352 352.

Naar boven