Bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden, herziening 2011

Kennisgeving op grond van art. 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (vooraankondiging).

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Appingedam kennis van het voornemen om een partiële herziening voor te bereiden van het bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden.

Gebied

Het plangebied is gelijk aan het plangebied van het geldende bestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Woongebieden dat is vastgesteld op 29 januari 2009. Het plangebied betreft het gebied van de gemeente Appingedam met uitzondering van het stadscentrum, het buitengebied en de bedrijventerreinen waarvoor drie aparte bestemmingsplannen zijn/worden gemaakt.

Aanleiding

Directe aanleiding voor het de partiële herziening vormt de aanpassing van enkele begrippen, het rechtzetten van enkele technische onvolkomenheden, het opnemen van enkele kleine stedenbouwkundige wijzigingen op perceelniveau, het herredigeren van enkele planregels, het waar mogelijk veranderen het instrument planwijziging als bedoeld in artikel 3.6 van de Wet ruimtelijk ordening in het instrument vrijstelling en het rechtzetten van enkele niet juist gegeven bestemmingen op perceelniveau.

Ten aanzien van het voornemen liggen in deze fase van de voorbereiding geen stukken ter inzage, kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om een advies over het voornemen uit te brengen.

Binnenkort zal het ontwerp van de partiële herziening voor de duur van zes weken ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de ter inzage ligging zal gepubliceerd worden de op de website van de gemeente Appingedam en in de Staatscourant. Gedurende deze ter inzage legging is het voor een ieder mogelijk een zienswijze in te dienen.

Informatie

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Realisatie, de heer H. Wessels, telefoon 0596-691100, of zijn vervanger.

Appingedam, 31 maart 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam,

burgemeester,

H.K. Pot.

Secretaris,

H.B.J. Mulder.

Naar boven