Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid woningen Dorpsstraat te Ledeacker

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis maken bekend dat op grond van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110a e.v. van de Wet geluidhinder gedurende zes weken het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid ter inzage ligt ten behoeve van de bouw van twee woningen tussen de woningen Dorpsstraat 15 en 17 te Ledeacker.

Er is een akoestisch onderzoek ingesteld naar de geluidbelasting die de woningen zullen gaan ondervinden. Gebleken is dat de woningen een geluidbelasting zullen gaan ondervinden – vanwege het wegverkeerslawaai afkomstig van de Dorpsstraat – die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Op grond van artikel 83, lid 1 van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is een verzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden gedaan. Te treffen extra maatregelen ontmoeten overwegende bezwaren van financiële, stedenbouwkundige en verkeerskundige aard.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gevraagde hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai te verlenen. Opgemerkt wordt dat het maximaal toegestane binnenniveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woningen de wettelijke waarde niet zal overschrijden.

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarden (met de daarbij behorende stukken) inzien vanaf 7 april 2011 tot en met 19 mei 2011 in het gemeentehuis, Klant Contact Centrum, balie bouwzaken.

In de periode van zes weken vanaf 7 april 2011 kunnen belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbesluit. Een zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en moet worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis. Bij gebleken belangstelling zal een openbare zitting worden gehouden aangaande de ontwerpbeschikking en kunnen mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht.

Indien u mondeling wilt reageren kunt u zich wenden tot de heer G. Kusters, zijn rechtsreeks telefoonnummer is 0485-388 850.

Naar boven