Bestemmingsplan ‘Friesegracht 2011’

Voor het gebied Friesegracht is één nieuw ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Stationslaan, Verkeersweg, Selhorstweg, Kuipwal en de Friesegracht.

Het plan voorziet in hoofdzaak in het vastleggen van de bestaande situatie in één actueel plan. Op een aantal punten wordt afgeweken van de nu geldende bestemming. De belangrijkste afwijkingen zijn:

  • ­ de volkstuinen worden positief bestemd;

  • ­ de gebruiksmogelijkheden van de kantoren aan de Johanniterlaan worden verruimd;

  • ­ op een perceel aan de Houtkamp wordt het mogelijk gemaakt garageboxen te realiseren;

  • ­ de pastorie van de Plantagekerk krijgt een woonbestemming.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Friesegracht 2011’ ligt met ingang van 7 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan eenieder omtrent ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: de heer P. Mulder, tel. 0341-411329.

De stukken zijn te vinden op de website van de gemeente Harderwijk: http//www.harderwijk.nl (Wonen en leven/Ruimtelijke plannen/Friesegracht).

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0243.BP00033-0002 (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl).

Naar boven