Voorkeursrecht Oostpolder

Burgemeester en wethouders van Gouda maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat zij op 5 april 2011 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten gedeelten van gronden voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze voorlopige aanwijzing heeft betrekking op gedeelten van gronden in het gebied ‘Oostpolder’. Globaal wordt dit gebied begrensd door de Provincialeweg, de spoorbaan, Broekweg, Nieuwe Broekweg en de Tweede Moordrechtse Tiendweg. Deze gedeelten van gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Dit collegebesluit treedt de dag na publicatie in de Staatscourant in werking. Het besluit van het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda ligt samen met het concept raadsvoorstel en concept raadsbesluit en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen en de overige relevante gegevens, met ingang van 8 april tot 20 mei 2011 ter inzage.

Het collegebesluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 maanden, waarbinnen de gemeenteraad de gronden opnieuw moet aanwijzen.

Welke stukken kunt u inzien en waar?

Het besluit tot voorlopige aanwijzing en het concept raadsvoorstel en -besluit ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang van 8 april tot 20 mei 2011 bij de dienst Publiekszaken in Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda ter inzage

De Stadswinkel heeft de volgende openingstijden:

Maandag, dinsdag en woensdag van 09.00 tot 17.00 uur,

donderdag van 09.00 tot 20.00 uur en

vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Verder liggen de stukken ook ter inzage op de Antwerpseweg 5, bij de dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit worden belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht tot 20 mei 2011 in de gelegenheid gesteld om zienswijzen schriftelijk dan wel mondeling ten aanzien van het concept raadsvoorstel en -besluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de Raad van de gemeente Gouda, t.a.v. de afdeling Locatieontwikkeling, postbus 1086, 2800 BB Gouda. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Locatieontwikkeling via telefoonnummer 0182-589148. Er zal dan een afspraak worden gemaakt.

Zodra u een zienswijze, schriftelijk of mondeling, heeft ingediend wordt u in de gelegenheid gesteld uw zienswijze nader toe te lichten tijdens de vergadering van de voorbereidende raad. U wordt hierover afzonderlijk bericht. Naar verwachting zal de gemeenteraad in haar vergadering van 22 juni 2011 een besluit nemen over de aanwijzing van gedeelten van gronden.

Bezwaarmogelijkheden

Als u het niet eens bent met dit besluit van burgemeester en wethouders, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van ons besluit in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Gouda.

Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Voorts wordt u verzocht een afschrift van het bestreden besluit mee te sturen en kenbaar te maken op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders, Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda.

Aangezien het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening.

Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Gouda, 7 april 2011

Burgemeester en wethouders van Gouda.

Naar boven