Vaststelling Eerste Herziening Provinciale Structuurvisie en Verordening Ruimte

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 23 februari 2011 de Eerste Herziening van de Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte vastgesteld. De herziening heeft betrekking op enkele onderwerpen die bij de vaststelling bij de Provinciale Structuurvisie in juli 2010 nog onvoldoende waren afgerond.

De belangrijkste onderwerpen zijn:

bouwen buiten de contour

landgoederenzones, landgoed- en kasteelbiotopen

aanpassing kaarten Hillegom, Nieuwkoop, Gorinchem, Ouderkerk, Rotterdam, Lansingerland, Brielle, Nieuw-Beijerland, Rijnwoude en Westland.

begrenzing Ecologische Hoofdstructuur

procedure voor transformatiegebieden

nieuwe glastuinbouwlocaties

Tevens zijn de ruimtelijke gevolgen van besluitvorming over de Agenda Landbouw, de Nota Wervelender en de 7e tranche van de Provinciale Milieuverordening (begrenzing stiltegebieden en grondwaterbeschermingsgebieden) verwerkt in de Eerste Herziening.

Waar kunt u de stukken inzien?

De Eerste Herziening kunt u inzien en downloaden op de website van de provincie: www.zuid-holland.nl/eersteherziening. Hier vindt u ook de digitaal inzoombare kaarten. De Eerste Herziening is ook in te zien bij het Klantencentrum informatiediensten van het provinciehuis.

De Provinciale Structuurvisie en de Verordening Ruimte worden thans bijgewerkt met de partiële wijzigingen die zijn opgenomen in de Eerste Herziening. Binnenkort kunt u volledig bijgewerkte stukken vinden op de web-site van de provincie: www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland. U kunt deze stukken alleen downloaden of raadplegen op de website. Er worden geen nieuwe gedrukte exemplaren uitgegeven.

Beroep

Tegen de inhoud van de structuurvisie en de verordening kan geen beroep worden aangetekend.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de afdeling Ruimte, Wonen en Bodem (070-441 6919), of emailadres visieopzuidholland@pzh.nl.

Naar boven