Terinzagelegging ontwerpbesluit projectafwijkingsbesluit wijziging Havenstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het projectafwijkingsbesluit ‘Wijziging Havenstraat’ met ingang van 7 april 2011 voor eenieder ter inzage gelegd. Dit besluit betreft een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo.

Aanleiding

Bouwvergunning is gevraagd voor het bouwen van twee havengebonden kantoorgebouwen aan de Havenstraat. Het bouwen van de kantoren is in strijd met het verouderde planologisch regime, bestaande uit het bestemmingsplan Wilhelminahaven (1953). Om de bouw van de kantoren mogelijk te maken is een afwijking van het bestemmingsplan door middel van een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo vereist waarmee kan worden afgeweken van de planvoorschriften in het vigerende bestemmingsplan en de bouwverordening.

Plangebied

Het plangebied wordt gevormd door het perceel Havenstraat te Schiedam, kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie N, nummer 625 en N776. Het perceel is gelegen aan de zuidelijke kop van de Havenstraat grenzend aan de Nieuwe Maas.

Ter inzage

Het projectafwijkingsbesluit met de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 april 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u het ontwerpprojectafwijkingsbesluit digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het projectafwijkingsbesluit kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Naar boven