Ontwerpplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie), eerste herziening’

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 7 april 2011 in het Stadhuis, ’s Gravenhof 2 (Balie Bouwen en Wonen) voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Ontwerpbestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie), eerste herziening’

Dit bestemmingsplan voorziet in het herstellen van het technisch gebrek in het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’.

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’ is weliswaar aangegeven dat een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’ in voorbereiding is, in het definitieve bestemmingsplan is echter verzuimd om het inmiddels vastgestelde en in werking getreden bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’ (gedeeltelijk goedgekeurd op 2 maart 2010) in de plantoelichting te vermelden. In het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie)’ wordt nog het oude bestemmingsplan genoemd, dit gebrek wordt in bijgevoegde eerste herziening hersteld.

Tevens wordt met deze eerste herziening het plangebied iets uitgebreid aan de zuidkant van het grondgebied van de gemeente Zutphen, vallend binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zuid’.

Het ontwerpbestemmingsplan

‘48 inch aardgastransportleiding (Noord-Zuid Project Gasunie)’ is een partiële herziening van de bestemmingsplannen:

  • Buitengebied-Zuid;

  • Buitengebied Oost 2007.

Zienswijzen

Eenieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot en met 18 mei 2011, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het callcenter van de afdeling Klantcontact, telefoonnummer 14 0575.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord Zuid Project Gasunie), eerste herziening’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘wonen, werken en leven’, gevolgd door ‘bouwen en verbouwen’ en dan ‘ruimtelijke plannen’.

Zutphen, 6 april 2011

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven