Vastgesteld bestemmingsplan ‘Provincialeweg’ ter inzage

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op22 maart 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Provincialeweg’ (NL.IMRO.0505.BP178Provincialewe-3001) met ingang van 7 april 2011 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen en ook verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Om de doorstroming te bevorderen is het noodzakelijk om de Provincialeweg op een aantal plaatsen te verbreden. Deze verbredingen zijn op een aantal punten in strijd met het geldende bestemmingsplan Dubbeldam. Dit is de aanleiding voor het bestemmingsplan ‘Provincialeweg’. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het westelijke deel betreft het kruispunt van de Provincialeweg met de Noordhoevelaan tot het kruispunt met de Vissersdijk. Het oostelijke deel betreft het kruispunt van de Provincialeweg met de Visserstuin en de Recklinghausenweg.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het ontwerp aangebracht:

  • 1. het juridisch bindend maken van de dwarsprofielen in de regels van het plan;

  • 2. het schrappen van een uitzondering op de vergunningplicht voor het uitvoeren van bepaalde werken en werkzaamheden ter bescherming van de ondergrondse leidingen.

Tot en met 18 mei 2011 kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 19 mei 2011. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Dordrecht, 6 april 2011

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven