Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Mijnbouwlocatie De Hoeve

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Mijnbouwlocatie De Hoeve ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan is gericht op de winning en transport van aardgas ter plaatse van de bestaande proefboorlocatie, gelegen aan de Vinkegavaartweg ten zuidoosten van het dorp De Hoeve, kadastraal bekend gemeente Noordwolde sectie N nr. 1267 (ged.).

In 2009 is hier door Vermilion Oil & Gas Netherlands BV een proefboring naar aardgas uitgevoerd. De boringen had een positief eindresultaat: er is economisch winbaar gas op de locatie aangetroffen.

Om de winning mogelijk te kunnen maken dient de bestaande proefboorlocatie omgebouwd te worden tot een mijnbouwlocatie.

Ten behoeve van het transport van het aardgas dient daarnaast over een afstand van ongeveer 4 km in noordoostelijke richting een pijpleiding aangelegd te worden naar de bestaande mijnbouwlocatie aan de Schapendrift 10 te Zandhuizen. Vanaf hier zal het gas afgevoerd worden naar de gasbehandelingsinstallatie in Garijp. Indien u inzicht wenst in het traject van de leiding wordt u verzocht contact op te nemen met de gemeente via onderstaand telefoonnummer.

De winning en het transport is in strijd met de huidige bestemming van de gronden in het geldende bestemmingplan Buitengebied.

Voorafgaand aan de ontwerpfase heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen voor inspraak en is het plan toegestuurd naar instanties voor overleg. Tijdens deze periode zijn een aantal reacties binnengekomen op het bestemmingsplan. Deze reacties zijn van gemeentezijde beantwoord en hebben niet geleid tot aanpassingen van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is derhalve ongewijzigd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ingang van donderdag 7 april 2011 gedurende een termijn van zes weken (tot en met 18 mei 2011) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Griffioenpark 1, ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is ook via de website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn zienswijze omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 60, 8470 AB Wolvega. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. U kunt hiervoor een afspraak maken door contact op te nemen via tel: 0561-691383.

Naar boven