Bestemmingsplan Ondiep, eerste herziening

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 7 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de raad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Ondiep, eerste herziening en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

Plangebied en doelstelling

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op acht panden aan de Amsterdamsestraatweg, te weten Amsterdamsestraatweg 172, 176, 178, 182, 184, 229/229bs, 262/262bs en 266.

Het doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van een derde bouwlaag en specifiek voor Amsterdamsestraatweg 262 wordt het mogelijk om de tweede bouwlaag uit te breiden.

Inzien

Het bestemmingsplan en vaststellingsbesluit liggen met ingang van 7 april 2011 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 18 mei 2011 ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude)

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00–17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkbureau Noordwest

    Amsterdamsestraatweg 283

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website.

Het bestemmingsplan Ondiep, eerste herziening is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie).

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging van 7 april 2011 tot en met 18 mei 2011 kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven