Ontwerpbestemmingsplan en concept-beeldkwaliteitplan ‘Groenstraat – Haren – 2011’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenstraat – Haren – 2011’ gereed is en dat zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht. Bovendien wordt op grond van de Inspraakverordening gemeente Oss 2007 inspraak verleend over het concept-beeldkwaliteitplan ‘Groenstraat – Haren – 2011’.

Woningbouwontwikkeling

Het plangebied ligt aan de noordoostzijde van de kern Haren. Het grenst aan de Luensestraat en aan de Groenstraat. Verder grenst het plangebied aan agrarische en particuliere percelen en aan een ambachtelijk bedrijf. Het plangebied is al enige tijd aangemerkt als woningbouwlocatie voor Haren, maar door geurproblemen is woningbouwontwikkeling hier nog niet van de grond gekomen. Voor een deel van dit bestemmingsplan geldt die geurproblematiek nog steeds. Via de regels in het bestemmingsplan is nu veilig gesteld dat de woningen in dit deel van het plan pas gebouwd worden als de geurproblematiek is opgelost.

Om de beeldkwaliteit in het plangebied te waarborgen is het concept-beeldkwaliteitplan ‘Groenstraat – Haren – 2011’ opgesteld. Daarin wordt het gewenste ruimtelijke streefbeeld weergegeven voor het plangebied. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad na inspraak het beeldkwaliteitplan vaststelt als onderdeel van de Welstandsnota gemeente Oss.

Inzage en termijn

Het ontwerpbestemmingsplan en het concept-beeldkwaliteitplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 april 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 18 mei 2011, voor iedereen ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPgroensthrn2011-ON01.

Zienswijzen en/of inspraakreacties

Iedereen kan met ingang van donderdag 7 april 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 18 mei 2011, schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Dit kan door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Oss, t.a.v. de Afdeling SROL, Postbus 5,  5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Groenstraat – Haren – 2011’.

Op grond van de Inspraakverordening gemeente Oss 2007 en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen ingezetenen van de gemeente Oss en belanghebbenden gedurende de termijn van terinzagelegging hun reactie geven op het concept-beeldkwaliteitplan. Dit kan door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Oss, t.a.v. de Afdeling SROL, Postbus 5, 5340 BA Oss, onder vermelding van ‘Inspraak concept-beeldkwaliteitsplan Groenstraat – Haren – 2011’.

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn mondeling een zienswijze en/of inspraakreactie naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevrouw Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, telefoon [0412] 629911.

Naar boven