Ontwerpbestemmingsplan Woonwijken Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen maken bekend, dat met ingang van woensdag 6 april 2011 bij de receptie in het stadhuis, bezoekadres Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonwijken Kampen’, NL.IMRO.0166.00991024-OW01 ter inzage ligt. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur terecht bij de receptie van het stadhuis. Buiten deze tijden alleen op afspraak. U kunt het plan ook inzien op de website www.kampen.nl onder actueel → bekendmakingen → ruimtelijke ordening.

Eén groot bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Woonwijken Kampen voegt alle onlangs geactualiseerde bestemmingsplannen voor de woonwijken in Kampen samen tot één bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan is (in tegenstelling tot de bestaande bestemmingsplannen) volledig digitaal beschikbaar, waardoor het plan voor alle burgers via internet in te zien is. Hiernaast zijn de planregels aangepast aan de nieuwste bestemmingsplansystematiek, is er meer flexibiliteit in de planregels opgenomen en is het plan afgestemd op nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Ook zijn de verschillen in de diverse bestemmingsplannen gelijk getrokken.

Ontwikkelingen

Hiernaast zijn in het bestemmingsplan een aantal ontwikkelingslocaties meegenomen:

  • de Hanzewijk, met Centrum en Wonen uit te werken. Hiermee wordt het mogelijk om deze gebieden tot centrum- of woongebieden uit te werken;

  • de bouw van een tienercentrum aan het Harmoniepad/Cellesbroeksweg;

  • de definitieve vestiging van een reboundvoorziening bij het Pieter Zandtcollege.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp

Ten opzichte van het voorontwerp zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd:

  • Er zijn extra onderzoeken op het gebied van externe veiligheid uitgevoerd. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn verwerkt in de toelichting. Ook is de overstromingsrisicoparagraaf aangepast.

  • De verbeelding is naar aanleiding van reacties aangepast. Het gaat hier om het verhogen van de maximale bouwhoogte ter plaatse van de Silene, het opnemen van een bijgebouwengebied (bestemming Wonen) in plaats van Tuin ter hoogte van de Otello en het aanpassen van het bouwvlak van de Eudokiakerk.

  • De archeologische waarden zijn geregeld.

  • De bestemmingen Recreatie → Volkstuin en Wonen → Woonwagenstandplaats zijn aangepast.

  • De verbeelding is aangepast aan de hand van de daadwerkelijk gerealiseerde bouwplannen in het Berkpark en de Hanzewijk.

  • De plangrens van het bestemmingsplan is aangepast, zodat ook het voorontwerp Middenwetering 2007 en het onlangs vastgestelde bestemmingsplan Sportpark Middenwetering 2010 in het bestemmingsplan worden meegenomen.

  • Op verzoek van het bestuur van Go Ahead is de locatie van de nieuw te bouwen kleedkamers en tribune gewijzigd. In plaats van nieuwbouw bij de zuidoostelijke (lange zijde) van het hoofdveld, wordt nu een nieuwbouwmogelijkheid voor kleedkamers geboden naast de bestaande bebouwing.

Zienswijze

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan naar voren brengen bij de Gemeenteraad, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Voor het maken van een afspraak omtrent het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het cluster RO van het team Beleidsontwikkeling en Advisering.

Naar boven