Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008

22 februari 2011

Nr. 2011-2000044883

De minister van Binnenlandsze Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op de artikelen 7.2 en 7.3 van de Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008;

Besluit:

ARTIKEL I

1. Artikel 7.2 van de Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008 wordt ingetrokken en vervangen door een nieuw artikel 7.2 dat luidt:

Artikel 7.2

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008

2. Artikel 7.3 van de Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008 wordt ingetrokken en wordt vervangen door een nieuw artikel 7.3 dat luidt:

Artikel 7.3

De Regeling herplaatsingsprocedure BZK 2000 wordt ingetrokken.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin dit wordt geplaatst.

  • 2. Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanpassing Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Gebleken is dat op dit moment twee herplaatsingsregelingen voor het ministerie van BZK van kracht zijn. Dit is onbedoeld, onterecht en schept verwarring. Het onderhavige besluit strekt ertoe aan deze situatie een einde te maken. Bovendien is de citeertitel van de thans geldende herplaatsingsregeling gewijzigd. Dit is nodig omdat in de citeertitel een onjuist jaartal is genoemd.

De oorzaak van het feit dat twee regelingen over hetzelfde onderwerp (herplaatsing van ambtenaren bij reorganisaties) naast elkaar bestaan, is eveneens gelegen in het opnemen van een onjuist jaartal in de Regeling procedure aanwijzing groepen functies en herplaatsing BZK 2008, de actuele regeling met betrekking tot de herplaatsing van ambtenaren bij reorganisaties. In deze regeling is in artikel 7.3 bepaald dat haar voorganger wordt ingetrokken. Deze voorganger is echter onjuist benoemd: Regeling herplaatsingsprocedure BZK 2008 (die nooit bestaan heeft) waar bedoeld is: Regeling herplaatsingsprocedure BZK 2000 (welke regeling thans dus nog formeel van kracht). Als gevolg van deze verkeerde benaming heeft geen intrekking plaatsgevonden en bestaan twee regelingen naast elkaar. Dat probleem wordt met dit reparatiebesluit opgelost.

Naar boven