Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 op 16 december 2010 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 beslaat het gebied gelegen tussen de Boschweg, Mandelalaan en het Buitengebied. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter. Dat betekent dat overwegend de bestaande stedenbouwkundige situatie wordt vastgelegd. Daarnaast is in het plan het huidige ruimtelijke beleid vastgelegd.

In het bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 aangebracht:

  • De toelichting is op onderdelen redactioneel gewijzigd.

  • De regels zijn aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • De definitie van ‘mantelzorg’ is aangepast en de definitie standplaats ten behoeve van ‘ambulante handel’ is toegevoegd.

  • Binnen de bestemming Verkeersdoeleinden wordt een standplaats ten behoeve van ambulante handel mogelijk gemaakt.

  • Binnen de bestemming Woondoeleinden wordt voor vrijstaande woningen de verhoging van de bouwhoogte van bestaande woningen rechtstreeks mogelijk gemaakt. In het ontwerpbestemmingsplan kon dit alleen met een ontheffing door burgemeester en wethouders.

  • De bestemming Groenvoorzieningen is aangepast in die zin dat het op grote/brede percelen mogelijk wordt om parkeervoorzieningen te realiseren voor de woning tussen het denkbeeldig verlengde van de zijgevels.

  • De bestemming Achtererf is aangepast zodat binnen de erfbebouwingsregeling ook overkappingen mogelijk zijn. Eerder waren per abuis alleen gebouwen toegestaan.

  • In de bestemming Wonen met detailhandel is het adres Boschweg 86 vervallen. Op verzoek van de eigenaar is de detailhandelsfunctie vervallen.

  • De bestemming Verspreide voorzieningen is redactioneel aangepast. Onder andere is bepaald dat een gebruik als supermarkt niet mogelijk is. Daarnaast zijn de stedenbouwkundige randvoorwaarden die zijn vastgesteld ten behoeve van de locatie Boschweg 62 (Boerenbond) hierin verwerkt.

  • Artikel 13 is aangepast. Opgenomen is een bestaande matenregeling opgenomen die door de bestuursrechter van de Raad van State aanvaardbaar wordt geacht.

  • De procedureregels in artikel 17 zijn geschrapt, aangezien deze door het van kracht worden van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van rechtswege zijn vervallen.

  • De naamgeving van het bestemmingsplan zoals omschreven in (het voormalige) artikel 19 is aangepast.

  • Voor een aantal percelen heeft heroverweging van de bestemmingsvlakken Woondoeleinden plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot aanpassing van de verbeelding met betrekking tot de volgende adressen:

    De Steenen Kamer 14 en 30

    Meijgraaf 18a en 22

    Van Heemskerckstraat 4 en 5

    Kortenaerstraat 16 en 18

  • De verbeelding is gewijzigd met betrekking tot het adres Boschweg 80. Het maatvoeringsymbool voor de hoofdmassa is aangepast.

  • De verbeelding is gewijzigd met betrekking tot het adres Boschweg 86. De bestemming Wonen met detailhandel wordt gewijzigd in Woondoeleinden.

  • De verbeelding is gewijzigd met betrekking tot het adres Boschweg 62. De stedenbouwkundige randvoorwaarden die zijn opgesteld ten behoeve van de bouw van de Boerenbond zijn verwerkt.

  • Het wijzigingsgebied van de Boschweg 62 is vervallen, hierdoor zijn de twee overige wijzigingsgebieden hernummerd.

Terinzagelegging

Met ingang van vrijdag 14 januari 2011 ligt het bestemmingsplan Boschweg Zuid West 2010 en de daarbij behorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis, Markt 20 te Schijndel. Tevens zijn deze stukken elektronisch beschikbaar op de internetpagina van de gemeente Schijndel.

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig en op juiste wijze hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend, alsmede degenen die bezwaar hebben tegen één van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen binnen 6 weken rechtstreeks beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij of zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt. Er bestaat tevens de mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening (waaronder een verzoek tot schorsing) indien de vereiste spoed zulks vereist. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel.

Naar boven