Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Noordelijke Elfsteden vaarroute Gemeente Tytsjerksteradiel

Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4. Awb bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordelijke Elfsteden vaarroute’ met bijbehorende stukken met ingang van 31 maart 2011 zes weken ter inzage ligt. Op grond van artikel 3.8. Wro kan tijdens deze termijn eenieder zienswijzen naar voren brengen.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk dat de vaarroute ten behoeve van het noordelijke elfstedentraject wordt verdiept en verbreed en dat er bruggen, sluizen en aanlegvoorzieningen gerealiseerd kunnen worden.

Voor het gedeelte gelegen in de gemeente Tytsjerksteradiel gaat het om een verbreding van de Moark over een lengte van ongeveer 100 meter en het plaatsen van afmeerpalen achter de woningen Van Sminiaweg128b en 128c te Aldtsjerk.

Bestemmingsplan inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordelijke Elfsteden vaarroute’ inzien bij de publieksbalie Bouwen en Wenjen in het gemeentehuis aan de Raadshuisweg 7 te Burgum. Op www.t-diel.nl/bouwenenwenjen kunt u meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Indienen zienswijzen

Tot en met 11 mei 2011 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan ‘Noordelijke Elfsteden vaarroute’ kenbaar maken aan de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel, adres: Postbus 3, 9250 AA Burgum.

Bij het ontwerpbestemmingsplan op www.t-diel.nl/bouwenenwenjen is ook een formulier gevoegd waarop u uw zienswijze kenbaar kunt maken en per mail naar de gemeente kunt zenden.

Een mondelinge zienswijze kunt u indienen bij de balie Bouwen en Wenjen. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de publieksbalie Bouwen en Wenjen, tel.nr. (0511)-460 822/823.

Burgum, 30 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel.

Naar boven