Ontwerpbestemmingsplan Landbouwlandgoed Bloemendael De Roond, Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 1 april 2011 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 12 mei 2011, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Landbouwlandgoed Bloemendael De Roond.

Inhoud

Het plangebied heeft betrekking op een aantal percelen met een gezamenlijke omvang van circa 22 ha in het buurtschap De Roond ten zuidwesten van Boxtel nabij de Kampina. De percelen zijn nu in gebruik als agrarische gronden en voor twee agrarische bouwblokken. Het plan behelst een omzetting van de agrarische gronden in natuur en agrarisch natuurbeheer in combinatie met de bouw van 5 nieuwe woningen in de vorm van langgevelboerderijen. Deze nieuwe woningen zijn gesitueerd aan de Roond, Kempseweg en Bosrand. Het agrarisch bouwblok Bosrand 2 blijft als agrarisch bouwblok gehandhaafd. Het agrarische bouwblok Roond 10/12 wordt omgezet naar een woonbestemming.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 12 mei 2011 kan iedereen zienswijzen indienen op dit ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landbouwlandgoed Bloemendael De Roond’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, (0411) 65 53 06.

Boxtel, 31 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven