Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ontwerpbestemmingsplan Zuidoost en ex artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening ontwerp-exploitatieplan, Bedrijventerrein Oosterzij, onderdeel De Lus behorende bij het (ontwerp)bestemmingsplan Zuidoost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 respectievelijk artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 31 maart 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan Zuidoost

  • het ontwerp-exploitatieplan Bedrijventerrein Oosterzij, onderdeel ‘De Lus’, behorende bij het (ontwerp) bestemmingsplan Zuidoost.

Inhoud

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Zuidoost omvat het zuidoostelijk deel van de bebouwde kom van Heiloo. Het betreffende gebied wordt in het westen begrensd door de Kennemerstraatweg, in het noorden door het Campina-terrein (de panden aan de Kennemerstraatweg 436−456 vallen ook in dit bestemmingsplan) en de Kanaalweg, in het oosten door Rijksweg A9 en in het zuiden door de Ypesteinerlaan en de golfbaan. Met het ontwerpbestemmingsplan Zuidoost worden (delen van) 24 bestemmingsplannen en uitwerkingsplannen geactualiseerd. Het nieuwe bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestaande situatie of wat al is vergund, als uitgangspunt is genomen bij het bestemmen. Het plan voor herontwikkeling van het noordelijk deel van het bedrijventerrein Oosterzij (De Lus) is als nieuwe ontwikkeling opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

De bestemming ‘Wonen’ is de meest voorkomende bestemming in het plangebied. De bebouwing aan de Kennemerstraatweg is voor het grootste gedeelte ondergebracht in de bestemming ‘Gemengd’, waarbinnen naast wonen, dienstverlening mogelijk is. De voortuinen zijn veelal bestemd als ‘Tuin’. Op het overige deel van de erven kunnen binnen de bestemming ‘Wonen’ of ‘Gemengd’ aan- en uitbouwen en bijgebouwen worden gebouwd. Overige functies in het plangebied zijn onder andere de bestemming ‘Maatschappelijk’ (GGZ, scholen etc.), ‘Bedrijf’ (Oosterzij en Oude Werf) en ‘Kantoor’ (Nijverheidsweg 31–33). De ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder de zogeheten locatie ‘De Lus’, zijn op de verbeelding ingetekend. Voorts bevat het bestemmingsplan wijzigingsmogelijkheden waarmee op termijn woningbouw op de zuidelijke flank van het Willibrordusterrein kan worden gerealiseerd.

Het exploitatieplan biedt de gemeente Heiloo de mogelijkheid om kosten die samenhangen met de ontwikkeling van ‘De Lus’ te verhalen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-exploitatieplan liggen met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.0399.Zuidoost-ON01 (alleen het ontwerpbestemmingsplan);

  • digitaal als pdf-bestand, inclusief bijbehorende stukken, op de gemeentelijke website www.heiloo.nl , bij ‘Plannen en projecten’ onder ‘Actueel’;

  • bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan in de genoemde periode eveneens ter inzage in de leeszaal van de bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, geopend dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur, woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan Zuidoost ter inzage ligt, kan eenieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Zuidoost'. Eveneens kunnen belanghebbenden binnen deze termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen ten aanzien van het exploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Wij verzoeken u dan boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerp-exploitatieplan ‘De Lus’ (ontwerp)bestemmingsplan Zuidoost’.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer C. Ouwerkerk van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer 072-535 67 33.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Heiloo, 30 maart 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo.

Naar boven