Inspraak ontwerp structuurvisie en plan-m.e.r. voor het gehele grondgebied van de gemeente Maasdriel

Structuurvisie

Burgemeester en wethouders van Maasdriel maken bekend, dat het ontwerp van de structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente Maasdriel met de bijbehorende plan-milieueffectrapportage (plan-m.e.r.) voor inspraak en overleg wordt aangeboden.

Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens.

Directe aanleiding voor de nieuwe structuurvisie vormt de inwerkingtreding van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) per 1 juli 2008, waarin gemeenten verplicht worden gesteld over een actuele structuurvisie voor hun grondgebied te beschikken. Daarnaast legt de nieuwe Wro een relatie tussen mogelijkheden voor kostenverhaal en de gemeentelijke structuurvisie.

Plan-m.e.r.

In het kader van deze structuurvisie wordt een plan-m.e.r.-procedure doorlopen. Dit conform wettelijke vereisten zoals geformuleerd in de Wet milieubeheer (Wm), zoals die op 1 juli 2010 van kracht is geworden. De plan-m.e.r. is noodzakelijk, omdat de structuurvisie:

  • kaderstellend is voor mogelijk m.e.r.-plichtige of m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteiten (artikel 7.2 Wm)

  • kaderstellend is voor activiteiten waarvoor mogelijk een passende beoordeling moet worden opgesteld op grond van artikel 19 Natuurbeschermingswet (artikel 7.2.a Wm).

In en nabij het plangebied liggen gronden aangewezen als Ecologische Hoofdstructuur en/of Natura-2000-gebied.

In de plan-m.e.r. worden de milieueffecten van de in de structuurvisie voorziene ontwikkelingen beschreven en wordt onderzocht of er alternatieven mogelijk zijn. De plan-m.e.r. geeft hiermee de milieu-informatie die benodigd is voor het motiveren van keuzes in de structuurvisie.

Waar kunt u de ontwerp structuurvisie en de plan-m.e.r. inzien?

Het ontwerp van de structuurvisie en de bijbehorende plan-m.e.r. liggen met ingang van 7 april 2011 tot en met 18 mei 2011 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Kerkdriel, Kerkstraat 45.

U kunt het ontwerp van de structuurvisie en de bijbehorende plan-m.e.r. ook vinden op

  • Onze website www.maasdriel.nl onder Wonen en Leven/Bouwen en bestemmingsplannen/Ruimtelijk beleid en bestemmingsplannen/Andere ruimtelijke plannen/Structuurvisies van de gemeente Maasdriel/Nieuwe structuurvisie in voorbereiding.

  • Ruimtelijke plannen.nl. U kunt hier het bestemmingsplan inzien via de volgende link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.SV0002-ON01.

  • Of door op de website www.ruimtelijkeplannen.nl te kiezen voor de tab Structuurvisies en een woonplaats van de gemeente Maasdriel in te vullen bij ‘Locatie’.

  • De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.SV0002-ON01/NL.IMRO.0263.SV0002-ON01

Ook worden op 12 april 2011 vanaf 19.30 uur in dorpshuis het ‘Gelre’s End’ te Hedel en op 14 april 2011 vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Kerkdriel informatiebijeenkomsten georganiseerd waar iedereen welkom is.

Op deze avonden maakt u kennis met het ontwerp van de structuurvisie en de plan-m.e.r. en krijgt u gelegenheid tot het stellen van vragen.

Hoe dient u uw zienswijze in?

Iedereen kan tijdens de termijn van ter inzage legging reageren op het ontwerp van de structuurvisie en de plan-m.e.r.. Inspraakreacties stuurt u onder vermelding van ‘Structuurvisie 2010 Maasdriel’ aan: Het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Vervolg

Tegelijk met de inspraak wordt (schriftelijk) overleg gevoerd met andere overheden en instanties. De Commissie voor de milieueffectrapportage wordt verzocht te adviseren over de plan-m.e.r.. Het verslag van de inspraak wordt te zijner tijd toegezonden aan de indieners van de schriftelijke en mondelinge zienswijzen. De zienswijzen worden betrokken bij het opstellen van de definitieve structuurvisie, waarover naar verwachting de gemeenteraad in het najaar van 2010 een besluit neemt. Tegen het besluit van de gemeenteraad staat geen beroep open.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar de heer N. Aarts of mevrouw D. van Lienden, tel. 0418-638 814 of 638 949, of mailen naar info@maasdriel.nl t.a.v. de heer N. Aarts en/of mevrouw D. van Lienden.

Naar boven