Ontwerpbestemmingsplan Havengebied, ontwerpfacetbestemmingsplan en ontwerp hogere grenswaarden

Ontwerpbestemmingsplan Havengebied

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Havengebied’ met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens zijn de stukken beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen en is het plan digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGS01.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met name betrekking op het huidige havenindustrieterrein geleden in de stad Goes. Het plan wordt globaal begrensd door de woonwijk Goese Meer aan de noordzijde, de Westhavendijk aan de westzijde, aan de zuidzijde door de Praxis en de Hollandsche Hoeve aan de oostzijde. Het plan voorziet deels in de transformatie van het havengebied naar een woonbestemming en gemengde bestemming en ten dele blijft de bedrijfsbestemming gehandhaafd, voor wat betreft de bedrijven aan de zuidzijde van het plan.

Gedurende deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp indienen bij de gemeenteraad, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Indien u een mondelinge zienswijze in wilt dienen kunt u contact opnemen met L. Catsman, 0113-24 96 81.

Ontwerpfacetbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpfacetbestemmingsplan ‘Zone industrielawaai Havengebied’ met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens is het plan in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Het ontwerpfacetbestemmingsplan heeft betrekking op een herziening van de bestaande geluidszone behorend bij het havenindustrieterrein in de stad Goes. Middels het eveneens ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan ‘Havengebied’ wordt het bestaande havenindustrieterrein in de stad Goes verkleind. Dit is reden om de bestaande geluidzone aan te passen. Deze bestaande geluidszone ligt vast in aantal bestemmingsplannen, zoals Binnenstad Noord, Hollandsche Hoeve en Noordhoek. Het plangebied wordt dan ook globaal begrensd door de woonwijken Goese Meer aan de noordzijde, de Goese Polder aan de westzijde, het noorden van de binnenstad aan de zuidzijde en Noordhoek aan de oostzijde.

Gedurende deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp indienen bij de gemeenteraad, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Indien u een mondelinge zienswijze in wilt dienen kunt u contact opnemen met L. Catsman, 0113-24 96 81.

Ontwerp hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn om een hogere geluidbelasting voor industrielawaai toe te staan, dan de voorkeurgrenswaarde, ten behoeve van de woning Kattendijksedijk 19 te Goes. De procedure daarvoor is omschreven in artikel 110c van de Wet geluidhinder (Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht).

Uit recent akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting voor de genoemde woning 57 dB(A) bedraagt. Dit naar aanleiding van een herziening van de bestaande geluidzone vanwege het verkleinen van het nabijgelegen industrieterrein. Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 31 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens zijn de stukken in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerp indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2118, 4460 MC Goes. Indien u een mondelinge zienswijze in wilt dienen kunt u contact opnemen met L. Catsman, 0113-24 96 81.

Naar boven