Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied

Burgemeester en wethouders van Waalwijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 9 december 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van 1 april tot en met 12 mei 2011 voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied omvat in principe het gehele gemeentelijke grondgebied buiten de bestaande woonkernen, bedrijventerreinen en gemengde gebieden. Andere actuele ontwikkelingsgebieden die niet in het plangebied vallen zijn: Landgoed Driessen, Waesgeerd-West, Haven Zeven, Overdiepse Polder, Natte Natuurparel.

Het bestemmingsplan voorziet in een actuele regeling voor het plangebied.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zien op het verwerken van wijzigingen als gevolg van ingediende zienswijzen en een aantal ambtelijke wijzigingen.

Aanwijzingsbesluit provincie Noord-Brabant

Gelet op de provinciale belangen hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten een aanwijzing te geven tegen het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ per brief d.d. 18 januari 2011. Een gedeelte van deze aanwijzing is ingetrokken per brief d.d. 15 maart 2011. Dit betekent dat de volgende onderdelen geen deel meer uitmaken van dit plan:

  • bestemming ter plaatse van een bestaand natuurgebied gelegen ten westen van het bedrijventerrein Waspik, ten zuiden van de waterplas en ten noorden van de A59, aangeduid met de legenda-eenheid ‘Aanwijzing ten aanzien van bescherming EHS’;

  • artikelen 3.4.1.a, 4.4.1.a, 4.8.4, 5.4.1.a, 5.8.6, 6.4.1.a.

Voor de toepassing van wijzigingsbevoegdheden in dit plan zijn bestuurlijke afspraken gemaakt per brief d.d. 4 maart 2011. Het aanwijzingsbesluit, de gedeeltelijke intrekking en de bestuurlijke afspraken liggen voor eenieder ter inzage tegelijk met het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan en aanwijzingsbesluit liggen, samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan inclusief alle bijlagen, in de periode van 1 april tot en met 12 mei 2011 voor eenieder ter inzage op de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk (Taxandriaweg 6, bezoekersingang aan de Winterdijk). De receptie is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Het raadsbesluit, aanwijzingsbesluit, de verbeelding, de toelichting, de regels en bijlagen van het bestemmingsplan zijn ook te vinden op www.waalwijk.nl onder ‘Ruimtelijke plannen’ en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Belanghebbenden hebben op grond van artikel 8.81 Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid om, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist, gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan (met in acht name van het aanwijzingsbesluit) treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wanneer u een nadere toelichting wenst en/of voor inzage buiten openingstijden, kunt u middels telefoonnummer 0416-683456 of email mtimmermans@waalwijk.nl contact opnemen met Maaike Timmermans van de afdeling Ruimte & Economie.

Gemeente Waalwijk, maart 2011

Naar boven