Vastgesteld bestemmingsplan Bowlingcentrum Buitenhout, Almere Buiten ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 maart 2011 het bestemmingsplan Bowlingcentrum Buitenhout heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van maandag 4 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage (tot en met maandag 16 mei 2011).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een bowlingcentrum en de daarbij passende horecafunctie in het Entreegebied Buitenhout, dat is gelegen tussen de Trekweg en de Buitenhoutsedreef.

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. De gemeenteraad heeft echter bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kan alleen een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest (op tijd) zijn zienswijze in te dienen, tegen het hele plan beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 4 april 2011 tot en met maandag 16 mei 2011 kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Bowlingcentrum Buitenhout. Het beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis (B-passage), Stadhuisplein 1.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP3V03-vg01

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op: https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP3V03-vg01

Naar boven