Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied West’ te Geldermalsen

Het bestemmingsplan ‘Stationsgebied West’ te Geldermalsen omvat de gronden van de Linge in het noorden tot de Tunnelweg in het zuiden en de spoorlijn in het oosten tot en met de Burgemeester Roozeveld van der Venlaan en een klein deel van het perceel van Coroos in het westen. Voor dit gebied is een bestemmingsplanprocedure opgestart.

De belangrijkste veranderingen die door dit bestemmingsplan mogelijk worden gemaakt zijn: een nieuwe ontwikkellocatie direct naast NS station Geldermalsen, een ruimere gebruiksmogelijkheid voor zowel het monumentale stationsgebouw als de huidige Helicon locatie, de herinrichting van het bedrijfsperceel van de firma Coroos en een geluidsscherm aan de oostzijde van de spoorlijn.

Een aantal andere onderdelen van de herinrichting van het westelijke stationsgebied zijn al mogelijk binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan. Het betreft hier de aanleg van een P&R locatie, een busstation, een entreeplein voor het treinstation, de uitbreiding van het aantal fietsenstallingen en de herinrichting van de Burgemeester Roozeveld v.d. Venlaan. De realisatie van deze delen van de herontwikkeling is dan ook in volle gang. Deze delen van de herontwikkeling zijn wel opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan. De reden hiervoor is dat dit plan daarmee een compleet beeld geeft van de (toekomstige) ruimtelijke situatie in het Westelijk Stationsgebied.

Één van de stappen die nodig zijn voor de realisatie van de geplande veranderingen in Stationsgebied West, is het opstellen van een bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stationsgebied West’ ligt vanaf 1 april t/m 12 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage op het Klantencontactcentrum (KCC) op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen.

Het KCC is elke werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Daarnaast kunnen de stukken worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KCC, telefoonnummer 0345-586 611.

31 maart 2011

Naar boven