Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Victorschool & Puyckendam’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 30 maart het ontwerpbestemmingsplan ‘Victorschool & Puyckendam’ (NL.IMRO.0576.BP200900005) gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en ook via www.noordwijkerhout.nl.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Parnassialaan, Pilarenlaan, achterzijde schoolplein van de St. Victorschool, achterzijde woningen Reigerlaan, de Koekoeklaan, de Kornoeljelaan en de Pilarensloot.

Voor de locatie zijn plannen voor de nieuwbouw van 126 appartementen, een twintigklassige school met nevenruimten, BSO en een schoolplein. De huidige bebouwing van de St. Victorschool en Puyckendam zal hiervoor worden gesloopt.

Hogere waarde

Uit het akoestisch onderzoek dat voor dit bestemmingsplan is uitgevoerd, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, ten aanzien van het wegverkeer van de N206, op een aantal punten op de gevels van de woningen en de school wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 53 dB voor wegverkeerslawaai wordt echter niet overschreden. Omdat de maximale grenswaarde niet wordt overschreden kunnen hogere grenswaarden worden verleend.

Procedure

Vanaf woensdag 30 maart tot en met dinsdag 10 mei 2011 liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft.

Tevens kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout, 29 maart 2011

Naar boven