Ontwerpbestemmingsplan ‘Denekamp’

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat met ingang van 1 april 2011 voor eenieder voor de periode van 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Denekamp.

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens de openingsuren bij de receptie en bij de afdeling Vergunningen in het gemeentehuis te Denekamp.

Het ontwerp is ook te raadplegen via www.dinkelland.nl, onder Bestuur, Beleid en Organisatie (klikken op Beleidsnota’s → ter inzage).

Daarnaast is het ontwerp-bestemmingsplan ook te raadplegen via de landelijke website door middel van de onderstaande linken:

Ontwerpbestemmingsplan Denekamp: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=nl.imro.1774.denbpdenekampkern-0301

De bronbestanden zijn te vinden op: http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_Online/manifest.xml

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een integrale herziening van de planologische regelingen voor de bebouwde kom van Denekamp. Hierbij zijn de bestemmingen opnieuw aangegeven. Als gevolg van nieuwe landelijke wetgeving moeten alle plannen, die ouder zijn dan tien jaar, voor 1 juli 2013, worden geactualiseerd. De belangrijkste verandering is dat er één bestemmingsplan komt voor de gehele bebouwde kom van Denekamp (met uitzondering van de bedrijventerreinen) In algemene zin zijn de bebouwingsmogelijkheden verruimd ten opzichte van de oude situatie. Op een aantal locaties in Denekamp zijn in de (nabije) toekomst specifieke ontwikkelingen aan de orde, die voor een wezenlijk andere invulling van de betreffende locaties zullen zorgen.

Hiervan is ook sprake op ’t Pierik in het bestemmingsplan ’t Pierik 2e fase waren deze gronden al bestemd voor wonen- uit te werken. In dit bestemmingsplan zijn de bouwvlakken en verkeersbestemmingen voor deze gronden opgenomen.

De overige ontwikkelingen zijn gekoppeld aan een nadere afwegingsprocedure in de vorm van een wijzigingsbevoegdheid.

Als u het niet eens bent met het nieuwe ontwerpbestemmingsplan. Dan kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen, gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken (1 april 2011 t/m 12 mei 2011).

Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Dinkelland, Postbus 11, 7590 AA Denekamp.

Voor het geven van een toelichting of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw G.J. Preuter-Brunnekreef van de afdeling Ontwikkeling, tel. 0541-854100.

Wij verzoeken u om tijdig een afspraak te maken, bij voorkeur 14 dagen voor het einde van de tervisielegging om termijnoverschrijding te voorkomen.

Naar boven