Ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Grensmaas: geluidzone L’Ortye

Burgemeester en Wethouders van Stein maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Grensmaas:geluidzone L’Ortye met ingang van donderdag 31 maart 2011 gedurende zes weken tot en met 11 mei 2011 voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhouderslaan 200, te Stein.

Het ontwerp is op de volgende wijze te raadplegen:

  • op papier en digitaal tijdens openingstijden in het gemeentehuis bij afdeling Publiekszaken

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.gemeentestein.nl (actueel ➔ bekendmakingen ➔ bestemmingsplan

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl GML-bestand NL.IMRO.0971.BPGrensmaasLortye-0003

De geluidbelasting van de verwerkingsinstallatie L’Ortye aan de Veldschuurdijk is destijds te laag ingeschat bij de zonering van het terrein.

Daarnaast vraagt uitbreiding van de activiteiten van L’Ortye – in dit geval opslagfaciliteiten en aanleg transportband – om een herzonering van de verwerkingsinstallatie. Daartoe zijn geluidmetingen verricht. Om de nieuwe geluidcontouren vast te leggen is een herziening van bestemmingsplan Grensmaas vereist. Behalve het ontwerp ligt tevens het besluit hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder ter inzage.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van tervisielegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken tot en met woensdag 11 mei 2011. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Gemeenteraad van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij de Afdeling Maatschappelijk en Ruimtelijk Beleid, na telefonische afspraak met de heer E. Claessen (046-4359 234). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Stein, 16 maart 2011

Burgemeester en Wethouders van Stein.

Naar boven