Ontwerpbestemmingsplan ‘Ven-Zelderheide’

De gemeente Gennep heeft een ontwerpbestemmingsplan opgesteld voor de kern ‘Ven-Zelderheide’. Het plangebied bestaat uit de kern Ven-Zelderheide inclusief de uitbreiding ‘Omgeving Hogeweg’.

De geldende bestemmingsplannen voor het grondgebied van Gennep welke verouderd zijn worden geactualiseerd. De oude plannen zorgen voor rechtsongelijkheid en rechtsonzekerheid. Daarnaast geldt dat in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), wordt voorgeschreven dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. Het resultaat moet zijn dat de gemeente op een zo kort mogelijke termijn beschikt over een overzichtelijk aantal onherroepelijke bestemmingsplannen welke het grondgebied van de gemeente Gennep beslaan en die in een continue proces blijven voldoen aan de wettelijke planregels.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 1 juli 2010 gedurende 8 weken ter inzage gelegen in het gemeentekantoor. Gedurende deze periode kon eenieder schriftelijke en mondelinge reacties indienen. Op 20 juli 2010 heeft een informatiebijeenkomst over het plan plaatsgevonden. Er zijn in totaal 16 inspraakreacties ingediend. De reacties zijn verwerkt in de nota inspraak en overleg en hebben voor een deel geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan. Het voorontwerpbestemmingsplan is aan de provincie Limburg en andere betrokken diensten ter beoordeling voorgelegd. De resultaten van dit (voor)overleg zijn eveneens verwerkt in de nota van inspraak en overleg.

Inzage en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Ven-Zelderheide’ met bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegd, tijdens openingstijden bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur). Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website www.gennep.nl onder het kopje ‘digitaal loket’ → bestemmingsplannen → Ven-Zelderheide. Daarnaast is op de gemeentelijke website een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt.

  • digitaal bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0907.BP10009KERNVEZ-ON01

Gedurende de periode van terinzagelegging (dus tot en met woensdag 11 mei 2010) kan eenieder een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Gennep, t.a.v. Burgemeester en Wethouders, Postbus 9003, 6590 HD Gennep, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Ven-Zelderheide’. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141. Het is niet mogelijk om via elektronische weg (e-mail) een zienswijze in te dienen.

Naar boven