Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011’

Burgemeester en wethouders van Landerd maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 1 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011’ ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011’ en de bijbehorende stukken liggen ter inzage tijdens kantooruren tussen 09.00 uur en 12.00 uur of op afspraak bij de afdeling VROM, Kerkstraat 39 te Zeeland. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.landerd.nl.

Het plangebied omvat 35 locaties in het buitengebied en een tweetal inbreidingslocaties binnen de kom van Schaijk en Zeeland. De gemeente is voornemens om 32 woningen op basis van de BIO regeling en 1 woning op basis van de Ruimte-voor-Ruimte regeling mogelijk te maken in het buitengebied. Daarnaast is de gemeente voornemens om op een inbreidingslocatie in Schaijk 3 woningen en in Zeeland 2 woningen mogelijk te maken. Het bestemmingsplan omvat ook de bouw van een schuur in het buitengebied en een woning in het buitengebied op basis van de sloopbonusregeling. Deze sloopbonusregeling maakt het mogelijk dat er bij sloop van overtollige/kwalitatief mindere bebouwing een vergroting van de woning en/of het maximale oppervlak aan bijgebouwen toegestaan wordt. Voor een aantal woningen zal ook een hogere grenswaarde procedure als bedoeld in de Wgh doorlopen worden.

Eenieder kan binnen de gestelde termijn schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor nadere informatie over het plan (dan wel het indienen van mondelinge zienswijzen) kan contact opgenomen worden met de heer Van Pesch van de afdeling VROM.

Naar boven