Ontwerpbestemmingsplan Veemarkt, concept-Stedenbouwkundig Programma van Eisen en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan Veemarkt vrij te geven voor tervisielegging en het concept-Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor de nieuwe buurt Veemarkt 2.0 gelijktijdig vrij te geven voor inspraak. Dit betekent dat u over beide stukken uw mening kenbaar kunt maken.U hoeft slecht één reactie in te dienen, deze geldt zowel voor het SPvE als het bestemmingsplan.

Ontwerpbestemmingsplan Veemarkt, concept-Stedenbouwkundig Programma van Eisen en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Veemarkt inclusief het daarbij behorende ontwerpbesluit hogere waarden. Het SPvE ligt eveneens ter inzage. Dit SPvE is het resultaat van een intensief participatietraject.

Plangebied en doelstelling

Utrecht wil op de plek van het huidige Veemarktterrein een unieke woonwijk maken: een woongebied met ruimte voor bijzondere woonvormen, waar bestaande en nieuwe kwaliteiten stevig verbonden zijn. Daarnaast zullen in het gebied nog een aantal voorzieningen mogelijk worden gemaakt waaronder in ieder geval een school en een buitenschoolse opvang.

Het plangebied is 31 hectare groot en omvat globaal het bestaande Veemarktterrein en de daar om heen liggende sportvelden. De grens van het plangebied wordt gevormd door de rand van het woongebied Voordorp in het noorden, de rijksweg A27 in het oosten, de Biltse Rading in het zuiden en in het westen de Sartreweg en het zuidelijk deel van volkstuinencomplex.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is het planologisch-juridisch mogelijk maken van de nieuwe ontwikkelingen op het Veemarktterrein.

Coördinatie

De procedure van het bestemmingsplan wordt gecoördineerd met een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde (‘ontheffing’). Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (‘voorkeursgrenswaarde’) wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart), alsmede het ontwerpbesluit hogere waarden en het concept SPvE liggen met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 11 mei 2011, ter inzage bij:

  • Informatiecentrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

  • Wijkbureau Noord Oost

    F.C.Dondersstraat 1, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan Veemarkt is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl. Op de website: www.utrecht.nl/veemarkt2punt0 kunt u alle documenten in samenhang met elkaar bekijken, dat wil zeggen het bestemmingsplan, het SPvE, het ontwerpbesluit hogere waarden en de overige op dit project betrekking hebbende documenten.

Inloopmiddag en -avond

Als u meer wilt weten of nog vragen heeft, kunt u op donderdag 21 april 2011 tussen 16.00 en 21.00 uur terecht bij Hotel Mitland, Ariënslaan 1 in Utrecht. U kunt tussen de genoemde tijden binnenlopen wanneer u wilt. Er zijn verschillende medewerkers van de gemeente aanwezig die u te woord kunnen staan.

Zienswijze

Ontwerpbestemmingsplan en concept-Stedenbouwkundig Programma van Eisen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van de gemeente Utrecht

De heer mr. P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbestemmingsplan Veemarkt’

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860283) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De terinzagetermijn loopt tot en met 11 mei 2011.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Hogere waarden-procedure

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. U kunt deze indienen bij:

Het college van B&W van de gemeente Utrecht

De heer mr. P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: ‘Ontwerpbesluit hogere waarden.’

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030-286 0283) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De terinzagetermijn loopt tot en met 11 mei 2011.

Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op het ontwerpbesluit hogere waarden?

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven