Vastgestelde bestemmingsplannen Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 en Ontheffingen hogere grenswaarden Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor de locaties Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 bestemmingsplannen zijn vastgesteld. Ten behoeve van deze bestemmingsplannen zijn er naast deze plannen ook ontheffingen hogere grenswaarden wegverkeer vastgesteld.

Bestemmingsplannen Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening liggen de vastgestelde bestemmingsplannen Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 en het besluit met de hierbij behorende stukken ter inzage.

Het bestemmingsplan Nijenrode 4 heeft betrekking op het gebied gelegen aan de Strijenstraat, Teilingen, Weerdestein en Nijenrode en voorziet in de realisatie van 29 grondgebonden woningen. Het bestemmingsplan Van Oldeneellaan 18 heeft betrekking op het gebied, gelegen aan het Slotjesveld, Bijsterveld en de Van Oldeneellaan en voorziet in de uitbreiding van SBO De Wissel met twaalf groepsruimtes, kantoorruimtes en een gymzaal.

Ontheffingen hogere grenswaarden Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18

Met toepassing van artikel 83 van de Wet Geluidhinder is ontheffingverleend voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48dB) ter plaatse van Nijenrode 4 (maximaal 58 dB) en voor de Van Oldeneellaan 18 (maximaal 57dB). De besluiten ontheffing hogere grenswaarden Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 met bijbehorende stukken liggen eveneens ter inzage.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van de bestemmingsplannen geen wijzigingen aangebracht in beide bestemmingsplannen ten opzichte van de ontwerpplannen, zoals deze ter inzage hebben gelegen.

Terinzagelegging

De door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplannen en de verleende ontheffingen hogere grenswaarden wegverkeer, met het besluit en de hierbij behorende stukken, liggen met ingang van 31 maart 2011 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening beroep

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzagelegging (tot uiterlijk 12 mei 2011) tegen de vaststelling van de bestemmingsplannen Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 en/of tegen de verleende ontheffingen hogere grenswaarden wegverkeer Nijenrode 4 en Van Oldeneellaan 18 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ten aanzien van de ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen c.q. de verleende ontheffingen hogere grenswaarden kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze overeenkomstig art. 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening c.q. artikel 83 van de Wet geluidhinder bij de gemeenteraad resp. het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Naast het instellen van beroep kan tegen de vastgestelde bestemmingsplannen tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Het besluit van vaststelling van de bestemmingsplannen Nijenrode 4 en Van Oldenellaan 18treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking, totdat op dat verzoek is beslist.

Oosterhout, 30 maart 2011

Naar boven