Onthouding van goedkeuring deel bestemmingsplan Blesdijke

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 1 maart 2011, nummer 00942194 aan een deel van het door de gemeenteraad op 15 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan Blesdijke goedkeuring hebben onthouden. De onthouding van goedkeuring heeft betrekking op het noordelijke deel van het perceel Markeweg 70. Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 26 januari 2011 is aan een deel van de plankaart bestemd als ‘Bedrijf’ goedkeuring onthouden. Het bestemmingsplan Blesdijke is voor het overige onherroepelijk.

Het goedkeuringsbesluit, alsmede het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 31 maart 2011 zes weken ter inzage. Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen.

Belanghebbenden kunnen binnen de genoemde termijn tegen het besluit omtrent onthouding van goedkeuring beroep instellen. Dit beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven